Dengue egy mosquito által terjesztett vírusfertőzés

- Jan 05, 2021-

Dengue egy szúnyog által terjesztett vírus fertőzés


A dengue-láz legsúlyosabb kitörése a Dengue-láz kitöréseknél? Hogyan kell megakadályozni az új coronavírus járványmegelőzéssorán?


Dengue egy szúnyog által terjesztett fertőző betegség, elsősorban által továbbított női aedes aegypti szúnyogok, hanem a női Aedes Albopictus, más néven a "virág szúnyog." A vírus szúnyogcsípéseken keresztül terjed az emberre, de nem emberről emberre. Tehát, néhány pletyka, hogy "dengue-láz lehet továbbítani a levegőben" , tényleg megbízhatatlan!Dengue is a mosquito-borne virus infection1


Az Egészségügyi Világszervezet rámutat egy tanulmányra, amely azt mutatja, hogy évente mintegy 390 millió dengue eset van, amelyből 96 millióklinikai tünetnek van kihozva. Dengue jelen van több mint 100 országban Afrikában, az endemikus, a Földközi-tenger keleti részén, Délkelet-Ázsiában, és a Nyugat-Csendes-óceánon. A leginkább a nyugat-csendes-óceáni régiót, Délkelet-Ázsiát és Amerikát érintette a legsúlyosabban.


Dengue is a mosquito-borne virus infection

Dengue egy súlyos influenza-szerű betegség, amely hatással lehet a felnőttek, valamint a csecsemők. Súlyos Dengue, jellemző súlyos szövődmények, halált okozhat.


Megelőzés és ellenőrzés

Jelenleg a Dengue-vírus terjedésének ellenőrzésének vagy megelőzésének egyetlen módja a szúnyogvektorok elleni küzdelem, többek között annak megakadályozásával, hogy a szúnyogok a környezetgazdálkodás és a szilárd hulladék megfelelő ártalmatlanítása révén hozzáférjenek a tenyésztési területekhez a mesterséges szúnyogélőhelyek létrehozásának megakadályozása érdekében; Fedjük le a háztartási víztároló tartályokat, és ürítsük ki és tisztítsa meg őket hetente; megfelelő peszticidek alkalmazása a kültéri víztároló tartályokra;


Ha a szúnyogpopulációk különösen magasak, fontolja meg a Magyalolajat vagy fenyőolajat tartalmazó rovarriasztókat


Ez például négy órán át biztonságban marad.

TOPONE1

Végül, mielőtt utazik (különösen külföldön utazás előtt), ellenőrizze, hogy van-e kitörés az utazási célpont, jó munkát önvédelem.


Kérjük, figyeljenahíreink, Frissítése

GuangZhou TOPONE Chemical Co., Ltd.