Hogyan lehet megakadályozni a kullancsokat?

- Jul 17, 2018-

A kullancs közismert nevén fűmagmászó magvak, a családi acáriak és az akaroidák közé tartoznak. A kacsacsaládra, a puha kullancscsaládra és az NNA kullancscsaládra is fel van osztva. Kínában 104 fajta Ixodes és 13 faj lágy puha kullancs volt. A kullancsokat gyakran állatállományban és más állati bőrben helyezik el. A mezőn lévő kullancsok többnyire aludtak a hegyekben, hegyekben, fűben, növényekben vagy hegyvidéken.


u=2296953156,1657312730&fm=27&gp=0.jpg

A kullancs károsodása elsősorban két szempontból áll.

Közvetlen kár

Egyrészt a kórokozó közvetlen oka, bőrkárosodás és viszketés fordul elő csikorgó helyeken, sőt súlyos allergiás reakciók is előfordulnak.

Média és tároló állomások

Másrészt viszont a kullancsok a zoonózisok vektorai és raktározó gazdái. Biológiai táptalajként 83 vírus, 15 féle baktérium, 17 spirál, 32 protozoa és klamidia, mycoplasma és Rickettsia lehet továbbítani.

Maga a harapás általában nem túl veszélyes, de terjedő betegségei gyakran veszélyesebbek és néha végzetesek is. A foltos betegségek főleg a trombocitopéniás tünetegyütteshez, granulocitopéniához, erdei encephalitishez, lymes lázhoz, hemorrágás lázhoz és így tovább. Ezek a betegségek komoly következményekkel járhatnak, ha nem diagnosztizálják és kezelik időben.


下载.jpg

Hogyan lehet megakadályozni a kullancsokat?

Próbálja meg elkerülni az ágyban való tartózkodását hosszú ideig a fő élőhelyen, például a fűben és az erdőben. Ha ilyen területekre szeretne belépni, fordítson nagyobb figyelmet a személyes védelemre, viseljen hosszú ujjú ruhát, húzza meg nadrágját és mandzsettáját.


timg.jpg

 

Amikor hazaérsz, fürödni és megváltoztatni a ruháidat, és alaposan ellenőrizni a testüket és a ruhájukat, hogy kiderüljön-e, hogy a kullancsokat megcsípették vagy felmászották-e. Ezenkívül a TOPONE márkájú inszekticid permeteket permetezhetjük a kullancsok eltávolítására a házi állatok listáján és az állattartó házban.

 

微信图片_20180509115445.png 

Anti-szúnyog használatú inszekticid aeroszolok. Válassza ki a megfelelő fajokat!

A szakemberek emlékeztetnek arra, hogy a permetező rovarirtó szerek szerves oldószerei gyúlékonyak és robbanásveszélyes vegyi anyagok. És a tartályban lévő nyomás bizonyos nyomás alatt van. Az állampolgárok nem hagyhatják figyelmen kívül biztonságukat a peszticidek tárolása és felhasználása során a balesetek elkerülése érdekében. Ezenkívül meg kell célozni az inszekticid aeroszol beszerzését is. Vigyázzon az otthonra, milyen hibák. Vedd fel a "tüneti" vásárlást. Szeretne ölni szúnyogokat, legyeket, csótányokat, hangyák bolhákat, bogarakat stb. Vásárolni "megölni rovarok aeroszol".

 

Kérjük, vegye figyelembe a tudásunkat. Frissítés !!!

 

Guangzhou Topone Chemical Co., Ltd.